Varukorgen är tom

Frågor om köp och värdekoder

Pengarna har dragits men jag fick ingen kod. Vad gör jag?

Maila bokning@dreamhack.se så hjälper vi dig.

Jag har vunnit en värdekod, hur använder jag den?

Registrera ett medlemskonto här på bokningssidan och logga in. På sidan "Mina värdekoder och platser" klickar du på "Ange värdeko" och skriver in koden du vunnit.

Genomför sedan steg 2, 3 och 4 som presenteras på samma sida.

Var vänlig och notera att värdekoder inte är generella presentkort, de gäller alltid för ett specifik evenemang, och du kan inte själv välja vilket.

Måste jag skriva ut platsbeviset? Vad händer om jag inte har en skrivare?

För att du ska komma in på DreamHack måste du aktivera och skriva ut ditt platsbevis. Platsbeviset är en värdehandling som visar att du hyrt en bordsplats och den fungerar som din biljett in. Visa upp platsbeviset i entrén, så får du ett festivalarmband i utbyte så att du fritt kan gå in och ut ur lokalerna.

Om du inte har skrivare, skriv ut hos en kompis, förälder, i skolan/på jobbet eller på biblioteket eller liknande och se till att ha det utskrivet innan du reser till DreamHack! Välkommen!

Kan jag få ett kvitto på mitt köp?

Om du själv har betalat dina värdekoder så hittar du ditt kvitto under rubriken "Mina kvitton". Du måste vara inloggad med det användarkonto som du handlade ifrån. Vi skickade också ett kvitto per epost när du betalade.

Om du inte var inloggad när du gjorde ditt köp kan du se kvittot i efterhand om du registrerar eller har ett kontom med samma epostadress som du angav vid köpet. Vi skickade också ett kvitto per epost när du betalade.

Observera att vid betalning så fick du också ett epostkvitto från PayEx eller en faktura från Kreditor/Klarna som bekräftelse på att din betalning gått igenom.

Min kompis har köpt en kod åt mig. Vad gör jag?

Om du ska använda en värdekod som någon annan har köpt gör du så här:

1) Registrera ett medlemskonto om du inte redan har ett, aktivera kontot med aktiveringslänken som vi skickar och logga sedan in.

2) Använd funktionen Ange värdekod och skriv in ange koden som du fått.

3) Nu är koden din. Du kan välja plats, eller byta plats om du vill.

OBS. din vän måste ha valt en plats på platskartan, och sedan tryck "Ge Bort" på sidan mina värdekoder innan du kan lägga in biljetten på ditt konto.


För att komma in på DreamHack måste du ha med dig ditt platsbevis att visa upp i entrén, gör så här:

1) Aktivera platsbeviset. Detta innebär att du bekräftar att det är du som ska ha platsen. OBS: När platsbeviset är aktiverat kan du inte längre byta ägare på det längre!

2) Skriv ut platsbeviset med en vanlig skrivare. På beviset finns en streckkod som vi läser av i entrén.

Välkommen till DreamHack!

Vilka betalmöjligheter finns det?

Du kan antingen betala med:
Visa kort (dock ej Visa Electron)
MasterCard

Är betalningen säker?

Säkerhet ärmycket högt prioriterat för PayEx samt Kredito/Klarna, som sköter DreamHacks alla betalningar över internet. Hög kryptering används för alla transaktioner så att ingen utomstående ser vilken information som skickas över Internet. Med andra ord kan alla inblandade parter alltid vara säkra på att ingen obehörig kan se eller manipulera en transaktion.

DreamHack hanterar inte dina kort- eller kontouppgifter, eftersom dessa lämnas direkt till PayEx i vårt betalfönster. Överföringen sker krypterat via https.

Frågor om konton och medlemskap

Jag får inte mitt aktiveringsmail

Om du inte fått aktiveringsmailet efter en kort stund måste du undersöka vart det har hamnat. Kontrollera noga olika typer av skräppostfilter och mappar där sådant sorteras bort.

Om du väntat en stund och redan har kontrollerat alla tänkbara mappar där det kan ha hamnat, vänligen registrera dig igen med samma uppgifter och epostadress. Då skickas ett nytt aktiveringsmail till dig.

Om du trots detta inte får något aktiveringsmail kan du kontakta vår support, adressen hittar du längre ned på sidan. Det kan dock ta flera dagar innan vi hinner läsa ditt mail och svara.

Jag har tappat bort mitt kontonamn eller lösenord

Alla medlemskonton från gamla bokningssystemet togs bort i februari 2008. Om du hade ett konto innan dess så kan du skapa ett nytt med samma namn.

Om du skapat ett konto på nya bokningssiten men inte kommer ihåg lösenordet kan du använda Glömt lösenordet-funktionen.

Om du har glömt ditt kontonamn, sök i Hitta vänner-funktionen

Vad gör DreamHack med min epostadress?

Din epostadress används för att hjälpa dig komma ihåg ditt lösenord till ditt konto ifall du glömt bort det. Detta är för din säkerhet då du måste kunna logga in på ditt konto om du vill välja plats, aktivera, ge bort eller skriva ut något av dina platsbevis.

DreamHack använder din epostadress när vi behöver komma i kontakt med dig, till exempel för att påminna dig om aktivering och liknande. Vi kan också använda din epostadress för att skicka ut nyheter eller viktiga meddelanden till dig.

DreamHack säljer inte vidare din epostadress till tredjepart.

Kan jag ta bort mitt konto?

Detta kan du inte göra själv, maila oss så gör vi detta manuellt åt dig.

Kan jag byta epostadress?

Inte i dagsläget. Tillsvidare kan du eposta till vår support-adress, se nedan under 'Andra frågor'.

Måste alla som ska med till DreamHack registrera ett eget konto?

Ja, alla som ska delta och hyra datorplats måste ha var sitt eget medlemskonto på den här sajten. Var och en måste aktivera sitt eget platsbevis för att sedan skriva ut det och ta med till DreamHack.

Frågor om platser och platsbokning

Jag vill hyra en bordsplats på DreamHack. Hur gör man?

1) Bli medlem och logga sedan in
2) Köp en värdekod, betala med betalkort eller internetbank
3) Välj sittplats
4) Aktivera ditt platsbevis
5) Skriv ut ditt platsbevis och ta med till DreamHack!

Hur bokar jag en bordsplats åt någon annan?

1) Köp en värdekod, betala med betalkort eller internetbank
2) Lämna värdekoden till den person som ska använda den.

Den person som ska ha bordsplatsen måste bli/vara medlem och lägg till värdekoden i sitt konto. Därefter kan personen välja plats, aktivera och skriva ut platsbeviset, se nedan.

Jag har aktiverat ett platsbevis som min kompis ska ha. Hur gör jag nu?

Aktivering innebär att man låser fast vem som ska använda beviset på DreamHack. Detta förklaras tydligt på skärmen i samband med aktivering.

Du kan inte byta ägare på ett aktiverat platsbevis.

Köper DreamHack tillbaks min värdekod om jag ångrar mig?

DreamHack köper inte tillbaks värdekoder. Förutsatt att du inte redan aktiverat biljetten kan du sälja den till någon annan, exempelvis via blocket.se .

Ge biljettkoden till personen som ska ta över den, så får han/hon gå in i systemet, skapa ett konto och klicka 'Lägg till biljettkod'. Den personen har då tagit över ägandet till biljetten och får själv välja plats och aktivera sin biljett.

Jag vill köpa flera platser åt mig själv, men kan bara aktivera den ena

Om man köper exempelvis två biljetter åt sig själv för att man faktiskt vill sitta på tex dubbelt så bred plats, så aktiverar man den ena och behåller den andra koden oaktiverad. Det räcker med ett platsbevis för att komma in i entrén!

Hur väljer jag min sittplats?

När du har en värdekod i ditt medlemskonto kan du också välja vilken bordsplats du vill sitta vid. Det går också bra att byta plats igen om du ångrar dig.

Gå till sidan Platsöversikt och klicka på en ledig plats (de gröna!). Om du vill välja den platsen använder du knappen "Välj den här platsen". När platsen är rödmarkerad vet du att den är din!

Kan jag sitta brevid mina kompisar?

Var och en som ska delta på DreamHack väljer själv sin sittplats bland alla som är lediga. Ju tidigare man köper sin värdekod och väljer plats desto större valfrihet.

Vi kommer inte att flytta på någon för att skapa mer utrymme, så hyr era bordsplatser så tidigt som möjligt! Lycka till!

Vad är de gråa platserna för något?

Gråa platser är sådana som för närvarande inte kan väljas. Det kan bero på att platsen inte kommer att vara tillgänglig alls under eventet, eller att vi helt enkelt inte har öppnat den bordsraden än.

Att en plats inte kommer att vara tillgänglig alls för bokning kan bero på olika saker, till exempel att den ska användas av DreamHack på något sätt (tex för TV-kameror framför scenen), eller att något gör att platsen är oanvändbar (exempelvis en pelare som står i vägen).

Vi har inte möjlighet att svara på frågor om när vissa platser kommer att öppnas. Håll utkik på platskartan!

Hur byter jag plats?

Om du redan har valt sittplats, men vill ändra detta gör så här:

Gå till platsöversikten för rätt event. Klicka på den röda platsen som du vill flytta och sedan på knappen märkt "Klicka här för att avboka den här platsen". Bekräfta att du vill avboka platsen. Den blir då markerad som ledig och du kan välja en ny!

Allmänna frågor

Måste man vara på plats precis när ni öppnar, eller kan jag komma senare?

Nej, insläppet är öppet dygnet runt och du kan komma när det passar dig. Om du har köpt värdekod och valt plats så är den platser reserverad för dig under hela evenemanget.

Hur stor är min bordsplats?

Hej!
Din bordsplats är 83x60cm och innehåller ett eluttag & stol samt välkomstlapp där information om vart du skall koppla in din tp kabel.

Parkering

Man kan köpa parkeringsbevis i vaktkuren utanför Elmia som gäller under eventet.
Kostar ca: 120 Kr

Får jag en biljett hemskickad?

Vi skickar endast ut express, gigabit, 20+ biljetterna, resterande skriver ni själva ut under "mina värdekoder & platser".

När du hyr en bordsplats på DreamHack måste du själv aktivera och skriva ut ett så kallat Platsbevis, som du tar med dig till DreamHack och visar upp i entrén.

Köp först en värdekod. Genomför sedan Steg 2, 3 och 4 på sidan "Mina värdekoder och platser".

Andra frågor?

Titta en extra gång och om du mot förmodan inte hittar svaret på din fråga så tveka inte att höra av dig:
Maila bokning snabela dreamhack punkt se. Vi svarar så fort vi hinner!